Bangkok , wat zijn de beste plekjes

In Bangkok wonen er ongeveer een 8 miljoen mensen maar als je alle wijken en daarbuiten meetelt dan wonen er ongeveer 15 miljoen mensen verspreid over meer dan 50 verschillende districten. Jaarlijks bezoeken er ongeveer een 15 miljoen toeristen dit Bangkok.

Bangkok , wat zijn de beste plekjes

Bangkok , wat zijn de beste plekjes ? 

In Bangkok wonen er ongeveer een 8 miljoen mensen maar als je alle wijken en daarbuiten meetelt dan wonen er ongeveer 15 miljoen mensen verspreid over meer dan 50 verschillende districten. Jaarlijks bezoeken er ongeveer een 15 miljoen toeristen dit Bangkok.

Bangkok is een stad die je nooit meer vergeet. Een wereldstad met verschillende uitersten.

Druk, verrassend, chaotisch, levendig, speciaal en zeer bijzonder zijn de vele kenmerken van deze metropool.

Deze kleurrijke stad beschikt over meer dan 400 prachtige tempels waarvan Wat Phra Kaw De belangrijkste tempel van Bangkok is , met een enorm tempelcomplex vol glinsterende tempels.

Maar Bangkok heeft nog veel meer andere bezienswaardigheden. Als je deze stad bezoekt zal je gewoon al op straat de ogen kunnen uitkijken, een echte fantastische ervaring!

De wijken van Bangkok

Bangkok is een wereldstad die je in twee delen kan verdelen. Als je enkel naar de toeristische interessante gebieden kijkt dan is Bangkok redelijk goed te overzien.

 Namelijk het oude centrum gelegen aan de oostelijke kant van de belangrijkste rivier Mae Nam Chao Phraya. Deze rivier loopt door Bangkok en kan belangrijk zijn als jouw orientatiepunt. De belangrijkste trekpleisters in dit oostelijk deel van Bangkok zijn Dusit, Ko Rattanakosin, Banglamphu (Koh San Road) en Chinatown.

 Het andere deel van de rivier vormen echter de moderne stadsdelen Siam, Silom, Pratunam en Sukhumvit. Dit is het moderne Bangkok met enorme wolkenkrabbers, hypermoderne winkelcentra en trendy uitgaansgelegenheden. Een heel ander contrast dan het oostelijk deel. Letterlijk oud en nieuw.

We hebben hieronder een overzichtje gemaakt met de belangrijkste wijken in Bangkok

 De wijken in Bangkok :

 Ko Rattanakosin 

 • Banglamphu (Khao San Road) 
 • Dusit 
 • Thonburi 
 • Chinatown
 • Siam
 • Silom
 • Pratanum
 • Sukhumvit

Ko Rattanakosin

Het oudste deel van Bangkok en tevens het culturele centrum, tijdens de 18de eeuw is hier de nieuwe stad Bangkok gesticht. Hier bevinden zich ook legendarische en belangrijke tempels. Het National museum en theater zijn hier eveneens gevestigd , een rijk aan historiek gevulde buurt die zeker de moeite loont om te ontdekken.

Dusit

 Het politieke centrum van Bangkok met alle belangrijke gebouwen aanwezig van de Thaise regering. Verschillende internationale instanties, koninklijke paleizen hebben een prachtige bouwstijl die aan onze grote Europes steden doet denken.

 

Thonburi

 Is het gebied met de enige overgebleven khlongs , dit zijn smalle kanalen midden tussen de gebouwen.Een echte aanrader om hier een boottocht te doen , zodat je hier perfect het normale leven kan ervaren. Vroeger liepen deze khlongs helemaal door Bangkok maar nu echter enkel en alleen nog hier te aanschouwen. Thonburi is een groot stadsdeel en te voet nauwelijks te verkennen. De toeristische attracties liggen verspreid over heel Thonburi. Thonburi is in zijn vooruitgang enigszins achtergebleven dan die van Bangkok.

 Chinatown

 Een boeiende, altijd levendige en drukke wijk met de merkwaardigste winkeltjes, goudwinkels, marktjes en eetgelegenheden. Voor mij is dit het meest kleurrijke deel van Bangkok. Chinatown is eveneens heel centraal gelegen , niet ver en met gemakkelijke toegang tot de Chao Phraya rivier.

 Siam

Siam / Pratunam

 Voor de echte inwoners van Bangkok wordt dit gebied ook als het zakencentrum aanschouwd. Vele multinationals hebben hier dan ook hun kantoor gevestigd. Daaraan toegevoegd is Siam ook een leuke winkel- en restaurantwijk met imposante shopping malls zoals WTC en Siam Discovery. Siam Square is echt een toppertje als je graag gaat shoppen en op luxe gesteld bent.

 Silom

 Gelegen vlakbij de Chao Phraya rivier en vlakbij Siam het zakencentrum van Bangkok. Silom is eveneens een business wijk , dit kan je vooral overdag duidelijk merken , echter tijdens de avond transformeert Silom naar een heel gezellige en drukke avondmarkt.

 Pratanum

 Is een zeer drukke wijk ten noorden van het Siamplein veel leuke restaurants en bars voor de Thaise middenklasse. Deze buurt is niet de populairste van Bangkok, simpelweg omdat andere gebieden meer te bieden hebben, wat niet wegneemt deze gezellige sfeer tijdens de avond toch te gaan bezoeken.

 Sukhumvit

Sukhumvit

 Het nieuwe zakendistrict van Bangkok waar veel expats wonen en werken , zeer goede hotels en trendy bars zijn hier zeker aanwezig. Bovengrondse metro? Jawel inderdaad! Met deze skytrain geraak je zeer snel in alle verschillende wijken van Bangkok.

 Het klimaat in Bangkok

 Laten we meteen maar met het “hete” seizoen beginnen. Tussen de maanden Maart en April is het hier verschrikkelijk heet. 40 graden tijdens de middag en dit gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid en smog zorgen er voor dat je Bangkok liever niet bezoekt tijdens deze maanden.

 Vanaf Mei tot en met Oktober start het “regenseizoen”. Dikwijls is dit met vlagen regen en niet de ganse dag door maar overstromingen komen dan wel vrij regelmatig voor.

De beste periode om Bangkok te bezoeken is volgens ons tussen November en Februari , het koelere seizoen in Bangkok.

De hoge luchtvochtigheid en de smog zijn helemaal weg en het klimaat is het meest aangenaam om van uw reis in Bangkok een echte top ervaring te maken.

Banglamphu en zijn Khao San Road  

Wat zijn de beste plekjes ? 

 Banglamphu is de naam van de wijk waar de Khao San Road ligt.

Deze Khao San Road is bij iedereen zeer bekend. Voor alle backpackers is dit het backpackerswalhalla van Bangkok. Deze knotsgekke straat is een mengelmoes van elke nationaliteit op aarde. Kortom alles is hier aanwezig en deze plek bezoeken is echt meer dan de moeite waard.

Voordien was deze wijk nochtans een koninklijke aangelegenheid, maar zoals jullie reeds nu begrijpen is dit compleet verandert doorheen de jaren.

 

Khao San Road , Wat zijn de beste plekjes ?

 Khao San Road: kijk 24/7 je ogen uit

Momenteel vind je zo veel restaurants, tattooshops, guest houses, eetstalletjes, internetcafés, reisbureaus, boekenwinkels, straatventers, Thaise massagesalons en uitgaansgelegenheden gericht op elke backpacker. De diversiteit is overweldigend; alles, maar dan ook ALLES is te koop.

 Het is een attractie op zich om op en neer te ‘lopen’ op de KSR. Kijk om je heen en ik verzeker je ervan dat elke minuut weer een hele nieuwe belevenis is.

Neem alvast plaats op een van de talloze terrasjes om dit gebeuren optimaal te kunnen waarnemen.

 Of wandel lekker langs de kraampjes met kleding, muziek en gadgets en geniet. Parallel aan Khao San Road loopt Rambutri Road, een straat die het bezoeken waard is wanneer je in dit gebied bent. Wat aanbod betreft te vergelijken met Khao San Road maar dan veel minder druk. Een andere aanrader is Phra Athit Road. Het bruist elke seconde van de dag en past zich moeiteloos aan, aan het ritme van de dag!

Tijdens de ochtendspits is het er nog vrij rustig en mogen er nog tuktuk’s en taxi’s rijden.

De sfeer is er nog enigszins gemoedelijk en de meeste backpackers liggen hun roes nog uit te slapen van de vorige nacht (ochtend).

 

Khao San Road by night

Maar ’s middags gaat de straat pas echt leven en worden de talloze marktkraampjes opgezet. Je kunt er gemakkelijk verdwalen terwijl je ‘gewoon’ op de stoep loopt. Overal zijn zeiltjes gespannen tegen de regen want regen kan hier plots opduiken.

’s Avonds wordt Khao San Road overgenomen door kroegen, clubs en live-muzikanten die elkaar proberen te overstemmen. Ga op in deze sfeer en geniet van de vele nieuwe mensen die je hier zal leren kennen. Tot in de vroege uurtjes...

 

Khao San Road 

 Superdruk en elke minuut een nieuwe belevenis! Het is een super attractie op zich om op en neer te wandelen op Khao San Road. Look around en ik verzeker je ervan dat elke minuut weer iets helemaal nieuw is.

Eten op de Khao San Road

 Khao San betekent "ongekookte rijst" in het Nederlands. Dus dit is de ongekookte rijststraat in Bangkok.

Starbucks , Mc Donalds en KFC zijn hier ook gevestigd. Maar wij raden iedereen aan om de talloze en superlekkere eettentjes uit te proberen.

 Heerlijke en vers klaargemaakte gerechten aan een zeer goedkope prijs. Hier kan je een eindeloze keuze vinden aan eten, werkelijk alles is hier te vinden. Super lekkere Pad Thai noedels voor ongeveer 1 € op uw bordje met superlekkere en superverse ingrediënten.

Een pittige garnalen soep, fruitshakes, bananenpannenkoeken, dumplings , kip sate , heerlijke curry’s , vegetarische keuken en meer en dit alles aan goedkope prijzen.

Schrik echter niet als je de kraampjes met gefrituurde insecten tegenkomt, een echte belevenis om dit zelf te proeven.

Van gefrituurde spinnen tot gefrituurde schorpioenen , kortom bijna elke insect kan je hier eens proeven.

 Wil je een foto nemen van deze insecten dien je wel een kleine vergoeding te betalen.

 Vergeet alleen niet om 'mai pet' te zeggen als je geen scherp gekruid eten lust.

 Vermits de Thaise keuken meestal vrij tot zeer pikant is.

 

De best plekjes om te slapen ? 

De eerste toeristen kwamen naar deze plek omdat hier heel goedkope slaapfaciliteiten aanwezig waren en eigenlijk zijn die er nog steeds.

Je kan er al voor minder dan vijf euro slapen, maar het is nog de vraag of je dat wel echt wilt doen.

Voor de goedkoopste slaapplaatsen slaap je namelijk in kamers zonder een raam en met de hitte erbij is dit echter ondraaglijk.

Best is iets meer betalen en dan heb je ook prima kamers ter beschikking.  Er zijn er zoveel te vinden dat je altijd wel terecht kunt.

Als je echter zeker wil zijn van een slaapplaats in deze buurt kan je via de vele hotel boeking sites uw kamer op voorhand reserveren.Bij deze heb je dan ook de kans om alles eerst online te controleren en de kwaliteit van elk hotel te beoordelen.

 

Namaak artikelen Khao San Road

Hier zal je geen super de luxe shopping centers vinden wat niet wil zeggen dat je hier zeker en vast goed kan shoppen aan voordelige prijsjes.

U vindt er verschrikkelijk veel namaak goederen, zoals dvd’s , jeans , t-shirts , hemden. Alles is hier nep voorhanden.

De verleiding zal groot zijn om je rugzak met deze goederen vol te stoppen, maar wees bewust dat het verboden is deze spullen mee te nemen als je terugvliegt! Beter slecht enkele aankopen doen.

Je kan ook steeds afdingen op deze markt zoals jullie wel al zal weten anders zal je er sowieso teveel voor betalen.

Zelfs valse documenten zijn hier te  koop zoals studentenpasjes , identiteitsbewijzen zelfs diploma('s). 

- Wat te doen ? Wat zijn de beste plekjes ?  what is the best place to stay in bangkok

- Wat te doen in Bangkok ?  What to do in bangkok

- Waar vertoeven in Bangkok ? where to stay in bangkok

 

our hotels and resortsBook hotel

 • No.1 for booking in our surroundings
 • No hidden costs
 • Attractive offers with price advantage

Book hotel

 • No.1 for booking in our surroundings
 • No hidden costs
 • Attractive offers with price advantage